Ajanvaraus

Tapahtumat

Kauppa

Aloita golf


1. Kipinäkierros

Kuka tahansa voi tulla kokeilemaan golfia.

Tule käymään, soita tai laita sähköpostia ja kerro, että haluaisit kipinäkierrokselle. Etsimme sinulle pelikaverin Pielis-Golfin jäsenistöstä (kipinäkierrokselle pääsee vain Pielis-Golfin jäsenen seurassa). Jos sinulla on ystävä, joka on Pielis-Golfin jäsen, kannattaa kysäistä häneltä, pääsisitkö mukaan seuraamaan ja kokeilemaan golfia. Kipinäkierrokselle voi osallistua vain kerran ja se on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät vielä ole pelanneet golfia.

Kokeileminen rangella: Vuokramailat 2 €/kpl + korillinen palloja 2,5 €. Kipinäkierros golfkentällä 9-reikää 15€. Voit myös hankkia omia välineitä ja golfvarusteita golfmyymälästämme.

2. Kurssille

Jos tuntuu siltä, että laji alkaa kiinnostaa, niin kannattaa aloittaa käymällä alkeis- eli greencard -kurssi. Ammattitaitoisen opetuksen avulla opit oikeat tekniikat ja pelin ideologian heti aloittaessasi. Näin saat kipinän roihahtamaan liekkiin ja pääset nopeammin nauttimaan golfista. Greencard on golfin ajokortti ja ilman sitä ei pääse pelaamaan täysimittaisille kentille. Greencard -järjestelmä edesauttaa sujuvaa ja turvallista peliä, kuten ajokortti liikenteessä. Greencard -kurssimme aikataulut löydät tapahtumakalenteristamme (kurssin hinta; aikuiset 59 €, juniorit 39 €. Kurssihinta sisältää vuokramailat, rangepoletit, kurssimateriaalin ja pelikokeen kentällä.). Lähialueen (Juuka, Lieksa, Nurmes) asukkaat pääsevät kurssille ilmaiseksi. Paikkoja on kuitenkin rajattu määrä, joten kannatta toimia nopeasti.

3. Liity jäseneksi

Jokaisen pelaajan tulee olla jonkin golfseuran jäsen. Samalla saat Golfliiton jäsen-/tasoituskortin, jolla pääsee pelaamaan kentille maksamalla kierroskohtaisen- tai kausipelimaksun. On tietenkin hyvä olla jäsenenä omalla kentällä ja näin kuulua yhteisöön, joka kehittää ja tukee oman kotikenttäsi toimintaa.

4. Pelaa ja nauti

Kilpaile, pelaa kavereiden kanssa, ulkoile ja tapaa uusia ihmisiä. Golf voi tarkoittaa sinulle kaikkea noista tai vain jotakin. Sinä päätät, miten ja millä tavoin haluat harrastaa. Golfkärpäsen puraistessa oikein kunnolla, kannattaa hankkia kausipelioikeus, jolla pelaat niin paljon kuin haluat ja silloin kun sinulle sopii. Kausipelioikeuden voi vuokrata tai ostaa oman Pielis-Golf Oy:n osakkeen, jolloin saat myös muita rahanarvoisia etuja ja oikeuksia. Pielis-Golfin osakkeenomistaja, jolla on kausipelioikeus, saa alennuksia myös Pielis-Golfin yhteistyökentillä.

5. Alkeiskurssin jälkeen – kehittyminen

 1. Kortin suorituksen jälkeen, liity jäseneksi golfseuraan. Saat tasoituksen hcp 54.
 2. Omat varusteet kannattaa hankkia. Pelaamaan lähteminen on helpompaa ja omat varusteet tulevat tutuiksi.
 3. Omalle kentälle pelaamaan ja treenaamaan. Olet vielä harjoitteleva golfari, kun sinulla on seuratasoitus 37–54.
 4. Ota lisäoppia Prolta (yksityistunnit, yhteiset harjoitukset). Oikeiden tekniikoiden oppiminen lisää pelin nautintoa ja tuo mukavuutta kentällä itsellesi.
 5. Tavoitteena tasoitus 36, jolloin olet virallisen tasoituksen omaava pelaaja. Voit lähteä pelaamaan kaikille maailman kentille ja halutessasi osallistua kisoihinkin.
 • Harjoittele, harjoittele, harjoittele. Golf on peli, joka vaatii toistoja.


Muistilista kentälle

 1. Turvallisuus – pelaajalla on vastuu ja velvollisuus, fore!
 2. Pelirytmi – pidä huoli, että ryhmäsi pysyy kentän tahdissa. Pelaa edellä menevän ryhmän perässä, älä takana tulevan ryhmän edessä. Valitse itsellesi sopiva lyöntipaikka.
 3. Kentän kunnosta huolehtiminen on kaikkien pelaajien yhteinen asia – muista korjata jäljet.
 4. Pelin etenemiseen liittyvät säännöt – osaa ne, hanki sääntöjen pikaopas.
 5. Tulokset tulevat ajallaan – taitavalle käy tuuri useammin.
 6. Pidä hauskaa ja nauti!


Kipinäkierros

Haluatko tuoda ystäväsi tutustumaan golfiin? Pielis-Golfissa voit tehdä sen ainoastaan 15 eurolla. Pelaajien ja tutustujien turvallisuuden takaamiseksi haluamme kertoa muutaman asian:

– Sinä Pielis-Golfin jäsenenä osaat huolehtia joustavan pelaamisen opettamisesta ystävällesi. Sujuvan pelin takaamiseksi kannattaa ottaa vain yksi ystävä kerrallaan kipinäkierrokselle.

– Kipinäkierrosta pelaava ystäväsi ei ole suorittanut Green cardia ja voit kiertää hänen kanssaan kipinäkierroksen enintään yhden kerran pelikaudessa.

– Ilmoitathan ajanvarauksen yhteydessä ystäväsi yhteystiedot caddiemasterille.

– Mikäli omia mailoja ei ole, voitte lainata ne maksutta ajanvarauksesta (kuuluu kipinäkierroksen hintaan).

– Taataksemme teille mahdollisimman kiireettömän kipinäkierroksen, suosittelemme peliajan varaamista rauhalliseen aikaan. Ruuhka-aikana laskemme kentälle ainoastaan greencard -kurssin suorittaneita ja pelaajan on oltava myös jonkun golfseuran jäsenyys. Caddiemaster auttaa sopivan peliajankohdan löytämisessä.

– Kun kipinä iskee ystävääsi, voi seuraavalle greencard -kurssille ilmoittautua caddiemasterin kautta.

– Tehdäksemme golfiin tutustumisen kaikille miellyttäväksi kokemukseksi, muistelkaamme omia golfarin alkuaikoja ja käyttäytykäämme ystävällisesti tutustujia kohtaan.