Ajanvaraus

Tapahtumat

Kauppa

Pielis-Golfille Suomen Golfliiton ympäristöpalkinto

Pielis-Golf palkittiin lauantaina 13.1.2024 järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa Suomen Golfliiton ympäristöpalkinnolla, jota on jaettu vuodesta 2010 alkaen. Ympäristöpalkinnon tavoitteena on nostaa esiin golfin parissa tehtyä hyvää työtä ympäristömme eteen. Perustelut valinnalle olivat seuraavat; ”Paljon uudistuksia ja investointeja, joilla on pyritty tehokkaampaan, hiilineutraalimpaan ja ympäristöystävällisempään, luonnon monimuotoisuutta tukevaan toimintaan. Kastelujärjestelmän uudistus, aurinkovoimala, kukkaketo ja siirtyminen robottileikkureihin on toteutettu viime vuosina.”

Tilaisuudessa juhlistettiin ja kukitettiin myös kuurojen EM -joukkueen hopeamitalia. Joukkueessa pelasi Pielis-Golfia edustava Waltteri Waris.

Pielis-Golfin viime vuosina tekemiä uudistuksia ja investointeja, joilla on pyritty ympäristöystävällisempään kentänhoitoon
2021 Kastelujärjestelmän uudistus: Järjestelmä päivitettiin 90-luvulta 2020 luvulle. Uudistuksen ansiosta kastelua saadaan tarkemmin säädettyä kullekin alueelle sopivaksi, kastelu on tietokoneohjauksen ansiosta tehokkaampaa. Sähkön- ja vedenkulutus uudella järjestelmällä on pienempi.
2022 aurinkovoimalan rakentaminen: Sähkönkulutuksemme on suurinta golfkaudella, jolloin myös aurinkoenergiaa on saatavilla eniten. Tavoitteemme on tuottaa puolet vuotuisesta sähkönkulutuksesta aurinkoenergialla. Tuotannon ylijäämä sähkö myydään sähköyhtiölle.
2023 kukkaketo: Syksyllä 2022 siistimme ja raivasimme kentällä alueita, jotka eivät ole varsinaista pelialuetta. Sen sijaan, että olisimme rakentaneet lisää leikattavaa nurmialuetta, rakensimme yhden alueen kukkakedolle sopivaksi. Kukkaketo tukee pölyttäjiä sekä luonnon monimuotoisuutta ja tekee samalla alueesta viihtyisämmän myös pelaajille.
2023 siirtyminen robottileikkureihin: Siirryimme perinteisten leikkureiden sijaan sähkökäyttöisiin robottileikkureihin esiviheriöiden, väylien ja karheikkojen leikkaamisessa. Ensimmäiset kolme reikää saimme robottien hoidettavaksi kesäkuun puolivälissä ja loput kuusi reikää heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Fossiilisten polttoaineiden kulutuksemme puolittui aikaisempaan verrattuna, vaikka kausi ei ollut vielä robottien käytön osalta kokonainen. Aurinkovoimalan ansiosta suurin osa robottien käyttämästä sähköstä on aurinkoenergiaa.

Pielis-Golfin puolesta palkintoa vastaanottamassa oli yhtiön toimitusjohtaja Juha Holopainen.

Pielis-Golf palkittiin Suomen Golfliiton ympäristöpalkinnolla, jonka lisäksi tilaisuudessa juhlistettiin kuurojen EM -joukkueen hopemitalia. EM -joukkueessa pelasi Pielis-Golfin jäsen Waltteri Waris.